Marmaris vackraste stränder

Den långsmala stranden Marmaris Beachfront är det vanligaste tillhållet för den som vill ha solbad och inte bege sig så långt. Men det betyder inte att det inte finns annat att välja på i närheten. Här är en guide till Maramrisbuktens bästa stränder som främst består av en blandning av klappersten, finkornig sand och grus. Eftersom Marmaris ligger inbäddad i en bukt – Marmarisbukten, så är det relativt lite vågor och vattnet är mycket lugnt och stilla.

Beachfront – kombinera strandliv och nattliv i ett och samma paket

Den mest besökta stranden, och därmed också den livligaste i Marmaris, är Marmaris Beachfront. Den är långsmal och sträcker sig 7 kilometer från den ena änden till den andra – vid den ena änden slutar stranden vid grannstaden Icmeler. Beachfront öppnar upp i skymningen och förvandlas från solparadis till utomhusdisco eller mötesplats för alla som älskar barrundor eller vill äta en bit. Under dagen är den dock ett välbekant tillhåll där du kan utöva olika typer av vattensporter och andra aktiviteter såsom snorkling, dykning, åka bananbåt eller trampbåt, paddla kajak eller köra vattenskoter. Parasoll finns att hyra och solstolarna är gratis.

Turunc – den näst största stranden

Det kan vara roligt att inte begränsa sig till en enda strand. Därför kan du med taxi eller badbåt åka vidare till Turonc – en större strand som är 500 meter lång med många klippavsatser i bakgrunden. Turunc är visserligen inte lika lång som Beachfront, men trots detta ligger flera restauranger med uppdukade bord och också ett antal hotell med havsutsikt och kvällssol. Perfekt för resenären som vill ha tillgång till solstolar, mat och vattensporter, men som ändå inte vill trängas för mycket med andra.

Stränder utmed Marmarisbukten

Om du befinner dig i den närliggande staden Icmeler, så finns det ett flertal stränder att ta fasta på. Dit kan du åka på en dagsutflykt och samtidigt upptäcka andra platser av Turkiet.

Sedir Adasi

Är det romantik du är ute efter så ska du ta taxibåten till Sedir Adasi som ligger vackert belägen på en öde ö i Gökovabukten. Legenden säger att denna strand anlades av fältherren Marcus Antonius, enbart för att kunna utöva hemlig älskog med Kleopatra utan att ha andras ögon på sig. Om detta verkligen är sant, vet ingen, men man vet dock att stranden är en av de vackraste att skåda i Turkiet.

Istuzu Beach– om du vill vara ifred

Bortom staden Dalyan ligger en fantastisk strand som både har sötvatten och saltvatten, beroende på i vilken ände du slagit upp ditt parasoll. Hit måste du komma med taxibåt och först bege dig till Dalyan med buss, men det är väl värt resan för att få uppleva orörd natur och få handdukar och turister. Vattnets färg är strålande turkos och sanden finkornig. Alldeles i närheten ligger Ölundizlagunen där du kan dyka och fotografera under vattenytan. Du kommer säkerligen inte vara den enda som vill dokumentera din vistelse här, på grund av områdets skönhet. Istuzu Beach är också mycket intressant för barn, då det brukar titta upp små sköldpaddor lite här och var, vilket gör att den har kommit att kallas ”sköldpaddsstranden”.