Upplev sol och bad i Marmaris

Man kan inte sticka under stol med att de flesta beger sig till Marmaris för att sola och bada. Det turkosblå vattnet i all sin prakt och de långa stränderna är idealiska för semester och avkoppling. Men har du barn eller vill ha lite omväxling, så är det inte bara stränder eller pooler som du kan ha nytta av för att bättra på solbrännan och svalka av dig vid behov. Marmaris har även andra ställen där du kan njuta av sol och vatten. Vi ska sammanfatta alla ”solbads-alternativ” i den här artikeln.

Åk gületbåt på tu man hand eller med de små

Inget kunde vara skönare eller ett mer perfekt sätt att upptäcka Turkiets stränder, än att ta en gületbåt utmed kusten och se Turkiet från havet. Det är också på detta sätt du kan hamna på de mest avlägsna stränderna och själva båtturen är en upplevelse i sig. Gületbåtar är gjorda av trä och ligger uppradade vid Marmaris marina. Dessa båtar finns dock i stort sett på alla turkiska badorter och kan också benämnas som taxibåtar. Gületbåten är ett måste både för det förälskade paret, kompissällskapet eller barnfamiljen, och anses som någonting typiskt turkiskt. Glöm således inte att följa med och utforska havet på djupet.

Aqua Dream Park

Om du befinner dig i Marmaris med barn, så bör du göra en dagsutflykt till Aqua Dream Park – vattenparken utanför staden som är ett eldorado för alla leksugna. I vattenparken kan du åka i ett flertal rutschkanor, skutta runt i ett antal pooler eller bada i vågbad. Inträdesbiljetter kostar drygt 200 kronor/person. Parken ligger belägen på en högre höjd, vilket har bidragit till en makalös utsikt när du ser ut över havet.

Stränder, badvikar och undangömda laguner

Det enklaste och mest vanliga sättet att sola sig på, är givetvis att lägga sig på en av de många stränderna som Turkiet kan bidra med. I Marmarisbukten och den intilliggande Gökovabukten, kan du uppleva både stora och små stränder, undangömda laguner och lugna badvikar. Alla Marmaris stränder är lämpliga för barn, eftersom staden ligger i en vik eller bukt som gör att kraftiga vågor hålls borta till större delen. Det är mycket enkelt att ta sig till de olika stränderna – antingen med taxibåt eller med buss eller hyrbil. Till somliga av stränderna eller vikarna kan du till och med gå till fots eller cykla.

Upplev Marmaris under vattenytan

På många av stränderna som finns tillgängliga, utgör dykning eller snorkling de två huvudaktiviteterna. Detta är inte konstigt, då det turkosa vattnet är lika inbjudande för människor såväl som för havsdjur och undervattensväxter. Du kan boka dykningar genom lokala företag och sedan följa med gületbåtarna ut för att se dig omkring under ytan, alternativt hyra din egen båt för dagen och styra kosan ut mot havet. Organiserade dykutflykter görs varje dag och utgår från Marmaris hamn till de olika öarna – Cennetön, Kargi, Burnu och Kutuk m.fl. Sammanlagt finns det 52 olika platser runt om Marmaris som lämpar sig extra bra för dykning.